ψωμί

Τα είδη του ψωμιού

Posted on 23 Φεβρουαρίου, 2013 by admin

Χωριάτικο ψωμί: Είναι πολύ διαδεδομένο είδος ψωμιού, που γίνεται με προζύμι και αλεύρι.

Ολικής αλέσεως: Προέρχεται από αλεύρι ολικής αλέσεως.

Πολύσπορο ψωμί: Γίνεται από το αλεύρι διαφόρων δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, βρόμη, σίκαλη, καλαμπόκι, ρυζάλευρο). Συνήθως προστίθενται ξηροί καρποί, νιφάδες βρόμης, πληγούρι κ.ά.)

Ψωμί σικάλεως: Συνήθως γίνεται από αλεύρι σίκαλης και από σταρένιο.

Ψωμί από καλαμπόκι: Κατά την παρασκευή του ψωμιού αυτού χρησιμοποιείται ένα μείγμα από λευκό και καλαμποκίσιο αλεύρι, που έχει κίτρινο χρώμα.

Άλλα ψωμιά: Στους φούρνους θα βρείτε διάφορα είδη ψωμιού που περιέχουν και άλλα συστατικά όπως σπόρους και μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, φέτα, ελιά, τυρί, φρούτα κ.λ.π.