ΠΥΡΑΜΙΔΑ 1

Πυραμίδα Υγιεινού Τρόπου Ζωής για Παιδιά

Posted on 16 Ιουνίου, 2013 by admin

Η Πυραμίδα του Υγιεινού Τρόπου Ζωής για τα Παιδιά είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου οι μικροί μας φίλοι να εξοικειωθούν με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, την άσκηση ακόμα και με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Για πρώτη φορά η γνωστή σε όλους μας πυραμίδα γίνεται τρισδιάστατη, προκειμένου να είναι σε θέση να παράσχει μια σφαιρική εικόνα στα παιδιά για το καθημερινό τους διαιτολόγιο, για τη σωματική τους δραστηριότητα και τη ασφάλεια των τροφίμων.

Αναλυτικότερα:

1. η Πυραμίδα της Ισορροπημένης Διατροφής είναι ένας εύκολος και παραστατικός τρόπος για να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές και για να εξασφαλίσετε μια ισορροπημένη διατροφή για τα παιδιά σας.  Στόχος είναι να μάθετε να εκπαιδεύετε τα παιδιά σας για το τι πρέπει να τρώνε καθημερινά ώστε να έχουν μια σωστή ανάπτυξη και καλύτερη υγεία.  Σας θυμίζουμε ότι η πυραμίδα υγιεινής διατροφής χωρίζεται σε οριζόντιες ζώνες, ανάλογα με το πόσο συχνά πρέπει να έχετε τα συγκεκριμένα τρόφιμα στο διαιτολόγιο του παιδιού σας. Συγκεκριμένα τα τρόφιμα που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας είναι αυτά που θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, στη μεσαία ζώνη περιλαμβάνονται τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση και τέλος στην κορυφή της πυραμίδας αυτά που πρέπει να καταναλώνονται πιο σπάνια.

2. η Πυραμίδα της 'Ασκησης, βοηθά τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να είναι σωματικά δραστήρια και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να το πετύχουν.  Στη βάση της πυραμίδας φαίνεται η συχνότητα και το είδος της άσκησης που μπορούν να έχουν τα παιδιά σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση, ενώ στην κορυφή αναγράφονται δραστηριότητες που είναι καλό να αποφεύγουν.

3. η Πυραμίδα της ασφάλειας των τροφίμων.

 

 

Σχετικά αρχεία