λουκουμάδες

Λουκουμάδες

Posted on 23 Φεβρουαρίου, 2013 by admin

 

Υλικά:

5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι 
1 κουταλιά μαγιά 
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά 
χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη 
1 κουταλάκι αλάτι 
λάδι για τηγάνισμα 
2 φλυτζάνια ζάχαρη 
1 φλυτζάνι μέλι 
1 φλυτζάνι νερό 
κανέλλα 

Τρόπος παρασκευής 
Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι
Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά
Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός
Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί
Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπα κάθε φορά ζυμάρι (Η μαμά να είναι δίπλα)
Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα
Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι
Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες
Πασπαλίζετε με κανέλλα

Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι να τους γευτείτε! Μη φάτε όμως πολλούς!