αρχείο λήψης

Φτιάχνουμε ρυζόγαλο

Posted on 16 Ιανουαρίου, 2013 by admin

 

Υλικά

150 γραμμάρια ρύζι νυχάκι

100 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια μαργαρίνη

1 λίτρο γάλα

1 ξυλαράκι κανέλας

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε, το ρύζι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το ρυζόγαλο για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε από μέσα την κανέλα. Στη συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να κρυώσει το ρυζόγαλο.

Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο!!!

Θυμήσου ότι το ρυζόγαλο είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Και κάτι ακόμα:

Το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και των δοντιών.