Πίτσα με αραβική πίτα

Πίτσα με αραβική πίτα, ντομάτα, γαλοπούλα και μοτσαρέλα

Posted on 30 Σεπτεμβρίου, 2013 by admin

Το βραδινό είναι ένα γεύμα που σίγουρα σας προβληματίζει.  Συχνά τα παιδιά αρνούνται να φάνε το μεσημεριανό φαγητό (ενδείκνυται η μεσή μερίδα για βραδινό γεύμα) και οι μαμάδες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Συνδυασμοί με μικρές ποσότητες τροφίμων από τις ομάδες των γαλακτοκομικών, αμυλούχων τροφίμων και φρούτων ή λαχανικών είναι μια έξυπνη λύση.

Εξάλλου ο οργανισμός πρέπει να προσλάβει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα του δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για τις βασικές του λειτουργίες κατά τη διάρκεια του ύπνου.  Μη ξεχνάτε ότι τα παιδιά σας μεγαλώνουν καθώς κοιμούνται.  Οπότε ένα υγειινό βραδινό είναι απαραίτητο.

Η μαγειρική μας πρότασή μας ίσως σας εκπλήξει, καθώς για πολλούς θεωρείται απαγορευμένη σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο.  Και όμως μια σπιτική πίτσα με αραβική πίτα, ντομάτα, γαλοπούλα και μοτσαρέλα, όπως σας την προτείνει ο σεφ Ανδρέας Λαγός είναι μια αποδεκτή λύση που θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας!

Σκεφτείτε και άλλες παραλλαγές της συνταγής προκειμένου να έχετε ποικιλία, χωρίς όμως να την παραφορτώνεται σε υλικά.  Συμβουλευτείται την πυραμίδα της διατροφής και συνδυάστε έως και 3 χρώματα (ομάδες τροφίμων) από τη βάση της πυραμίδας της διατροφής.

Σχετικά αρχεία