ΦΥΛΛΑΔΙΟ_1_ΓΟΝΕΙΣ

Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η Ι:Διατροφικές ανάγκες παιδιών: Εκπαιδεύοντας τους γονείς για τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών.

Posted on 16 Ιουνίου, 2013 by admin

Κεφάλαιο 1_Διατροφικές ανάγκες παιδιών: εκπαιδεύοντας τους γονείς για τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών ηλικίας 6-12ετών. 

Οι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι, ενημερώνουν τους γονείς για τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών και για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Επισημαίνουν ότι σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί είναι ένα σύνολο ειδικών επιστημόνων (διαιτολόγοι, ψυχολόγοι, καθηγητές φυσικής αγωγής, σεφ) με στόχο αφενός την αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους των παιδιών, αφετέρου της υιοθέτησης σωστών διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών στο σύνολο της οικογένειας.  

Αναλύουν τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής και εφιστούν την προσοχή των γονέων στην ισορροπία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ 'ζυγαρίας' - διατροφής - άσκησης.  

Παράλληλα δίνουν συμβουλές για ορθές διατροφικές συμπεριφορές και συνήθειες, αλλά και συμβουλές για τη σωστή διατροφική  διαπαιδαγώγηση των γονέων αναφορικά με τα παιδιά τους.

Σχετικά αρχεία