ΝΕΟ_πυραμίδα διατροφής+ομάδες τροφίμων

Μάθε την πυραμίδας της υγιεινής διατροφής

Posted on 15 Σεπτεμβρίου, 2013 by admin

Εκπαίδευση

στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής

Στη 2η ενότητα της διατροφής, με θέμα την εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής, οι ειδικοί σου μαθαίνουν πως να διαβάζεις την πυραμίδα και με ποιο τρόπο μπορείς να την εισάγεις στην καθημερινότητά σου προκειμένου να μάθεις να τρέφεσαι καλά, για να είσαι υγιής και να αναπτύσσεσαι σωστά.

Η πυραμίδα της υγιεινής διατροφής είναι ένα εργαλείο για να μάθεις την ποσότητα των τροφίμων που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά αλλά και τη συχνότητα με την οποία είναι καλό να τα καταναλώνεις. Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, θα μάθεις να μην παίρνεις περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου. Έτσι το βάρος σου θα διατηρείται σταθερό, ενώ εσύ μεγαλώνεις ή ακόμα καλύτερα, μπορείς να το μειώσεις!

Επίσης, πρέπει να μάθεις τις 6 ομάδες τροφίμων και τα οφέλη που έχουν αυτές για την υγεία σου. Όπως σου γράφουν οι ειδικοί στο έντυπο που ακολουθεί, θα πρέπει να καταναλώνεις τρόφιμα και από τις 6 ομάδες. Θυμήσου ότι για κάθε μια ομάδα υπάρχει ένα χρώμα που την αντιπροσωπεύει, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα...Παίξε λοιπόν καθημερινά τρώγοντας... από τα χρώματα του ουράνιου τόξου! 

 

Σχετικά αρχεία